Om Sundal Yacht

Vår Historie

Sundal Yacht drives av Christin S. Sundal og Trond Sundal, som begge har lang erfaring med formidling av luksusfartøy. Trond Sundal startet med service og vedlikehold av fritidsbåter i Ulsteinvik i 1992. Christin overtok Nordic Marine AS (importør av Fairline i Norge) på Aker Brygge i 1999. Året etter ble Trond agent for Nordic Marine på Vestlandet, med ansvar for salg, kunder og garantioppfølging.

I 2001 samlet Trond og Christin sine tjenester, og flyttet virksomheten til Vollen i Asker. Investering i egen marina og 50 tonns Travel Lift løftekran ga mulighet til å yte bedre service og flere tjenester for kundene. På ett sted fant kundene kjøp og salg av båter, båtplass, vinteropplag og overhaling.

I 2005 hadde Fairline Norge vokst til en av de ti største forhandlerne for Fairline UK internasjonalt. Virksomheten hadde vokst ut av lokalene, og i 2006 flyttet vi til nye fasiliteter på Jarslø ved Tønsberg. Med store, ombygde industri haller til vinterlagring og verksted, spesialbygget vogntralle, showroom og undervisningslokaler samt en ny Travel Lift på 75 tonn, omtales anlegget av Fairline UK som «fremtidens marina».

I 2008 så vi tydelige endringer i markedet, og vi valgte å si opp Fairline-agenturet for å bli mer fristilte som båtmegler og servicepartner. Navnet ble endret til Sundal Marine, som tilbyr tjenester til alle båteiere – uavhenging av båtmerke. Les mer om våre tjenester her.

For å fokusere på salg og import av båter ble marinaen på Jarlsø solgt den 1. juli 2009. Samme dag ble det nye selskapet Sundal Yacht etablert. Vi har flyttet inn i flotte kontorer i vannkanten på Kalvetangen på Nøtterøy. Her jobber vi hovedsakelig med bistand vedrørende kjøp og salg av båt, formidling av båt samt import av båter til våre kunder.